Sidan innehåller reklam genom annonslänkar för Skruvat & Compricer.

Köpråd Toyota Corolla: Problem & vanliga fel

Om du funderar på att köpa en begagnad ToyotaCorolla så har jag här samlat några vanliga fel och problem med olika årsmodeller.

Jag har läst olika tester och även sammanfattat vad vanliga ägare har sagt om ToyotaCorolla i bland annat forum och olika Facebook-grupper.

Har du egna erfarenheter av problem eller fel medCorolla? Skriv gärna en kommentar längst ner på sidan så lägger jag till det.

Köpråd ToyotaCorolla

Först vill jag säga att ToyotaCorolla är i regel bra bilar och har många nöjda ägare. Det finns cirka 75 000 stycken på våra svenska vägar. Det är den näst mest populära Toyota-modellen efter Toyota Yaris.

Här har jag samlat olika problem och fel som ägare stött på med olika generationer och årsmodeller avCorolla från 1997 fram till idag.

Använd informationen för att hitta fel och problem om du tittar på och/eller provkör en begagnadCorolla.

Corolla har funnits sedan 1967 i många generationer. Jag har valt att fokusera på olika årsmodeller från 1997 och framåt eftersom det inte finns så många äldre Corolla i Sverige.

Om du tittar på en äldre Corolla så kan jag rekommendera att hålla utkik efter rost (gäller alla äldre bilar) och testa så att alla funktioner fungerar.

Testa lampor, fläktens hastigheter, fönsterhissar, känn på golvet efter tecken på fukt/vattenläckor, osv. Känn och kläm på det mesta helt enkelt!

Servicebok och andra handlingar saknas ibland till gamla begagnade bilar, då får man försöka bilda sig en uppfattning om skickat på bilen genom att titta, provköra och ställa frågor till ägaren.

Toyota Corolla E110 1997 – 2002

Detta är den åttonde generationen avCorolla och den kom 1997.

Här pratar vi om 20-25 år gamla bilar och rost är mer regel än undantag. Kolla efter rost överallt vid köpa av en begagnad Corolla.

En del ägare klagar på att bilen känns trång invändigt, men det är trots allt en ganska liten bil.

Om bilen du tittar på har rullat långt (som flesta har gjort idag) så känn efter så att kopplingen känns som den ska. Ett byte kan kosta runt 10 000 kronor och det är ingen rolig utgift när man precis köpt en begagnad bil.

Många ägare har fått byta avgassystem, jag gissar att många begagnade bilar idag har fått avgassystemen utbytta genom åren. Men det kan ändå vara bra att lyssna efter avgasläckage.

Om bilen har kamrem så är det viktigt att den är bytt i tid.

Har bilen istället kamkedja så är det viktigt att oljebyten är gjorda enligt servicebokens intervaller.

En del ägare har klagat på att bromsar rostar och kärvar.

Kolla så att motorn inte läcker olja. Lite olja på motorn är inte ovanligt på äldre bilar, men det ska inte rinna/droppa stora mängder olja.

Enstaka ägare verkar ha lustiga elfel. Testa så att alla elektriska funktioner fungerar vid provkörning.

Överlag verkar ägare nöjda med sina bilar. Hittar du ett fint exemplar så kan en Corolla från dessa åren ge dig många problemfria mil om du fortsätter att ta hand om bilen.

Toyota Corolla E120 2001 – 2009

Nionde generationen avCorolla kom 2001 och fick en facelift 2009.

Denna generationen har fått bra betyg när det kommer till byggkvalitet och krockskydd.

Något den fått sämre betyg i är rosten. Håll utkik efter rost när du tittar på en Corolla. Både runt om bilen och under bilen.

Här är många ägare nöjda med komforten. Stolarna är sköna och man kan utan problem åka långa sträckor.

Många ägare har haft problem med bromsar som rostar och kärvar. Detta kan man undvika genom att smörja upp bromsarna.

En del ägare har fått byta koppling, något som kan kosta en bit över 10 000 kronor. Känn hur koppling känns vid provkörning, speciellt om du tittar på en bil som rullat långt.

Det har förekommit problem med spruckna drivknutsdamasker (även här efter många mil) och stötdämpare som ger upp i förtid.

Toyota Corolla 2009 – 2017

Det finns inte många Toyota Corolla i Sverige mellan dom här åren (istället såldes Toyota Auris).

Jag har därför haft svårt att hitta information och vanliga problem om dessa årsmodeller och valt att hoppa över dessa.

Har du haft problem med en Corolla mellan åren 2009 och 2017 så får du gärna lämna en kommentar längst ner på sidan.

Se också: Jämför bilförsäkringar och hitta billigaste priset för din bil »

Toyota Corolla E210 2018 – idag

Tolfte generationen avCorolla kom 2018 och säljs än idag.

Storleksmässigt ligger den mellan den mindre Toyota Yaris och större Toyota Avensis.

Här är många ägare nöjda med utrymmet i bilen, både fram och baksäte.

Än en gång har Corolla problem med rost. Det är fortfarande ganska nya bilar och det är inga stora problem än.

Modellen har fått 2 av 5 i rostskyddstest av Vi Bilägare och det kan vara bra att tänka på.

Om du tittar på en bil med automatlåda så provkör i olika hastigheter och körstilar och försäkra dig om att den växlar som den ska i alla lägen. Speciellt om bilen rullat långt.

Se till att oljebyten är gjorda i tid enligt servicebokens intervaller.

Sammanfattat verkar många ägare nöjda med senaste generationen av Corolla. Den är större och bekvämare än någonsin på alla sätt och vis.

Andra länkar om Toyota Corolla

1 svar på ”Köpråd Toyota Corolla: Problem & vanliga fel”

  1. Jag tycker att det finns problem med sits. Min man köpte nyligen bil, och sidorna trycker hård i benor, jag vill inte sitta där och har ingen lust att köra bil. Jag undrar hur tänker man när man formade sits. Jag är ej smal. Jag förstår inte om detta problem belysas inte alls. Jag undrar om det finns möjlighet att byta till platt sits utan upphöjningar på sidan av sits. Jag börja hata den bilen att jag måste sitta inne och köra. Ergonomiskt dåligt format sits. Jag undrar om någon kan hjälpa mig att byta mot bekväm och ej gör ont i ben. Mvh

    Svara

Lämna en kommentar